Remco Schreurs (links) en Dennis Schenk, trainers en begeleiders van tennisser Botic van de Zandschulp.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Schreurs (links) en Dennis Schenk, trainers en begeleiders van tennisser Botic van de Zandschulp. © Rien Hokken

Trainer Remco Schreurs maakt van kleine Botic een grote meneer

APELDOORN - Botic van de Zandschulp is komende maandag de beste Nederlandse tennisser op de wereldranglijst. Dan lost hij Robin Haase af. Trainer Remco Scheurs vertelt over zijn Veenendaalse pupil.  

Van stil achterafbaantje in de Veluwse bossen naar kolkende arena in miljoenenstad Nur-Sultan, met duizenden knotsgekke Kazachse tennisfans op de tribune. En van betrekkelijk anonieme speler tot Neerlands beste. Botic van de Zandschulp flikt het. Onder de vleugels van zijn Apeldoornse trainer Remco Schreurs.

Als de dag van gisteren. Remco Schreurs (48) weet nog heel goed dat de kleine Botic van de Zandschulp zo’n dertien jaar geleden in ‘zijn’ stal bij De Manege belandde. ,,Hoe jong hij ook was, hij had iets speciaals, dat zag ik direct”, zegt de Apeldoornse tennistrainer, die tegenwoordig met de Veenendaler bij De Maten en Kerschoten traint. ,,Maar, heel eerlijk gezegd, ik kon toen echt niet bevroeden dat het tot zijn huidige status zou leiden.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Veenendaal