Volledig scherm
PREMIUM
Een roetveegpiet. © FOTO HISSINK

Veenendaal breekt met traditie: nu ook roetveegpieten

VEENENDAAL - Veenendaal breekt met een traditie. De zwarte pieten die de intocht van Sinterklaas al lang begeleiden, krijgen dit jaar gezelschap van roetveegpieten. Veenendaal was lang mordicus tegen een andere kleur dan zwart, maar is nu toch gezwicht voor de landelijke lobby.

Op zaterdag 16 november arriveert Sinterklaas met zijn gevolg in het centrum van Veenendaal met ongeveer tien roetveegpieten en veertig traditionele pieten. ,,We zien de ontwikkeling in het land en wij vinden dat we daar in mee moeten’’, zegt centrum-regisseur Annelies van Rooijen van Winkelstad Veenendaal. ,,Je merkt dat er mensen voor zijn, maar ook tegen. Het is in de hele samenleving een issue. We proberen daarin een balans te zoeken. Dat is soms best wel lastig. Daarom gaan nu een paar veegpieten mee. We weten nog niet precies hoeveel. Daar praten nog over. Het zal wel rond de tien liggen.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement