Afvalfile op het fietspad aan de Wageningselaan in Veenendaal.
Volledig scherm
Afvalfile op het fietspad aan de Wageningselaan in Veenendaal. © AS Media

Veenendaal en Ede weer massaal naar de vuilstort

updateEDE/ VEENENDAAL - Aan de opruimwoede van de inwoners van Veenendaal en Ede komt maar geen einde. Deze zaterdagochtend stonden er weer lange rijen auto’s voor de milieustraten in beide straten. Mensen die later op de dag naar de milieustraten gingen, hoefden veel minder lang te wachten. Zowel in Veenendaal als Ede, konden bezoekers zonder wachten naar binnen.

Bij de milieustraat aan de Neonstraat in Ede stond er al voor opening een flinke file met voertuigen volgeladen met huishoudelijk afval, dat in deze tijden van corona is opgeruimd. Het afvalbrengstation opende om 09.00 uur, maar al voor 08.30 uur stond er een lange rij auto’s te wachten om het terrein op te kunnen. De bestuurders moeten geduld hebben, want er mogen maar vijf auto’s tegelijk naar binnen.  

Wie in de rij kwam te staan kon op borden zien hoe lang hij of zij nog geduld moest hebben.
Volledig scherm
Wie in de rij kwam te staan kon op borden zien hoe lang hij of zij nog geduld moest hebben. © DG

File op fietspad

In Veenendaal stond de rij wachtenden aan de Wageningselaan. Om het overige verkeer te behoeden voor de opruimwoede van de Veenendalers, had de gemeente in samenspraak met afvalinzamelaar ACV eerder al besloten om het fietspad langs de weg te gebruiken voor de vuilstortfile. Het werkt, want de Wageningselaan zelf blijft rustig.

Wageningen rustiger

Bij de milieustraat in Wageningen valt het mee met de drukte. Er is weliswaar de hele dag een kleine wachtrij, maar die bestaat uit niet meer dan 10 auto's. ,,Goed te doen hier”, zegt een ontspannen medewerker.

De rij in Wageningen.
Volledig scherm
De rij in Wageningen. © DG
Wageningse milieustraat.
Volledig scherm
Wageningse milieustraat. © DG

In samenwerking met indebuurt Veenendaal