Volledig scherm
Gratis chocomel voor reizigers bij de officiële opening van de fietsenstalling bij station Veenendaal-Centrum. © Herman Stöver

Veenendaal gaat weer fietsen ‘verstoppen’ bij stations

VEENENDAAL - Fietsers in Veenendaal opgelet, de gemeente gaat weer controleren bij de stations van Veenendaal. Wie zijn fiets verkeerd parkeert, loopt het risico op een speurtocht naar zijn of haar tweewieler.

In september en oktober gaat de gemeente Veenendaal extra controleren op het fietsparkeren bij de stations van Veenendaal-centrum en Veenendaal-west. De fietsen die buiten de fietsenrekken staan worden teruggezet op een willekeurig beschikbare plek in de stalling. Dit kan ook de stalling aan de andere kant van het station zijn, aldus de gemeente.

Dat fietsje verplaatsen duurt tot 14 oktober, daarna gaan de handhavers de fout geparkeerde fietsen verplaatsen naar de fietsenstalling Tricotage aan de Wolweg 197, in het Veenendaalse centrum.

Verwaarloosde fietsen en fietswrakken

Fietsen mogen niet langer dan vier weken achter elkaar in de stalling staan. Fietsen die er langer staan, worden gelabeld en afgevoerd naar de gemeentewerf aan de Nijverheidslaan 2. Hier blijven ze vier weken opgeslagen. Niet opgehaalde fietsen worden na deze termijn opgehaald door Restore Ede.

Veenendaal heeft eind 2018 de fietsenstalling op station Veenendaal-centrum aan de noordzijde opgeknapt en uitgebreid met 124 extra plekken en een aparte stalling voor bromfietsen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement