Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Pilon in actie als stadsgids. © Herman Stöver

‘Veenendaal heeft een heel bijzondere geschiedenis’

vrijdaginterviewVEENENDAAL - Sommigen noemen hem mister Veenendaal. Jaap Pilon is naast historicus, oud-wethouder en tegenwoordig stadsgids ook boekenschrijver. Ín 2015 verscheen het boek Mijn Kerkewijk over zijn herinneringen aan de (historie van de) ‘prachtstraat’ van Veenendaal die van de Markt naar het zuiden loopt. Op 22 november komt het vervolg uit. Een geschiedenis van de Hoofdstraat, het hart van Veenendaal.

Waar kwam het idee vandaan om een boek te schrijven over de Hoofdstraat?
,,Ik ben ooit begonnen met het boek over de Kerkewijk waar ik woonde en nog steeds woon. Ik moest wel een vervolgverhaal schrijven over de Hoofdstraat die in het verlengde ligt van de Kerkewijk. Dit boek is eigenlijk het tweelingzusje, het ziet er ook hetzelfde uit. Iedere Veenendaler heeft wel iets met de Hoofdstraat, of je er nu ging winkelen of naar de kerk ging of naar het gemeentehuis, politie of de huisarts. Van pakhuis tot restaurant en van school tot fabriek, van alles stond er, eigenlijk alles wat God uit heeft gevonden om mensen bezig te houden of te vermaken.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement