Veenendaal on Ice trekt onmiddellijk veel volk

videoVEENENDAAL - De ijsbaan aan de Duivenweide is nog maar amper open of de Veenendaalse kinderen hebben hem al massaal in bezit genomen. 

Kort na de opening is het baantje naast theater De Lampegiet al flink gevuld met jeugdige schaatsliefhebbers.

Sommige schaatsers draaien geroutineerd hun rondjes op het kunstijs, anderen oefenen met een soort van plastic stoel. Een enkeling laat de schaatsen uit en laat zich voortduwen op een speciale stoel. 

Curlingcompetitie

De gemeente Veenendaal heeft de baan neergelegd, Sportservice Veenendaal doet alles eromheen. Dat varieert van het verkopen van de kaartjes en het verhuren van de schaatsen tot het organiseren van activiteiten, zoals een disco op het ijs.

Voor de liefhebbers van curling is er in de avonduren een heuse curlingcompetitie in het leven geroepen. Woensdagavond was de eerste ronde.

Geen schaatsles

Wie nog niet kan schaatsen die moet zich behelpen met de hulpstukken die op het ijs staan. ,,We geven geen schaatsles’’, verklaart Sjoers Snijders van Sportservice Veenendaal. ,,Maar het is me opgevallen dat de meeste kinderen al heel aardig kunnen schaatsen.’’ 

Sammy en Lina bevestigen zijn observatie. Allebei zijn ze maar een keer gevallen. En dat vinden ze ook helemaal niet erg. ,,Vallen vind ik zelfs het leukste van schaatsen’’, beweert Lina.

Veenendaal on Ice, zoals het officieel heet, is tot en met 5 januari elke dag geopend. Wie geen eigen schaatsen heeft, kan die huren in de schaatstent. Voor alle informatie klik hier

Volledig scherm
De Veenendaalse ijsbaan is direct na de opening populair bij jong en oud. © Herman Stöver
  1. Nog geen aanhoudingen voor bedreigingen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    Nog geen aanhoudin­gen voor bedreigin­gen café Dak van de Markt in Veenendaal, tipgeld blijft staan

    VEENENDAAL - De politie heeft nog geen verdachten aangehouden voor de reeks bedreigingen aan het adres van café Het Dak van de Markt in Veenendaal. Een maand geleden wist de eigenaar zelf de kwestie te bekoelen door een tussenpersoon in te schakelen. Die bemiddelde in een territoriumstrijd tussen rivaliserende criminele groepen waar de uitbater naar eigen zeggen slachtoffer van is geworden.