Volledig scherm
Foto ter illustratie © Raphael Drent

Veenendaal-Oost krijgt deze maand een Albert Heijn supermarkt

VEENENDAAL - Er is al een Albert Heijn supermarkt in het centrum van Veenendaal en in Veenendaal-West. Nu krijgt ook de nieuwbouwwijk Veenendaal-Oost een filiaal. De winkel opent op woensdag 29 januari de deuren.

AH gaat inwonen bij de Lidl. Op 1 mei 2019 gingen daar eindelijk de deuren open van de Lidl-supermarkt in het in aanbouw zijnde winkel- en appartementencomplex. Het was de eerste Lidl-vestiging voor Veenendaal. 

De nieuwbouwwijk Veenendaal-Oost moest lang wachten op de komst van een echte supermarkt. De reden: voor winkelketens werd het pas interessant om een filiaal te openen bij voldoende inwoners. En de bouw van de woonwijk liep jarenlang vertraging op door de economische crisis.

Tweede supermarkt voor nieuwbouwwijk

In het complex van Lidl is ruimte gemaakt voor een tweede supermarkt en op 29 januari opent daar een Albert Heijn de deuren. In de nieuwe Albert Heijn gaan zo’n 100 medewerkers aan de slag. ,,Sommige komen uit andere Albert Heijn-winkels. Uiteraard hebben we ook nieuwe medewerkers aangenomen. De meeste wonen in de buurt”, aldus supermarktmanager Ethel Oud.

Bewoners van Veenendaal-Oost kunnen op donderdag 23 januari in het Ontmoetingshuis in Veenendaal-oost kennis maken met een deel van het nieuwe winkelteam op een inloopavond. 

Vorig jaar werd bekend gemaakt dat de vestiging van de AH in het centrum open blijft. Die supermarkt ondergaat later dit jaar een verbouwing vanwege een opknapbeurt van de Corridor