Lange files in de eerste lockdown voor het brengstation van Veenendaal in de lente van 2020. Een van de redenen om de afvalinzameling anders aan te gaan pakken dit jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Lange files in de eerste lockdown voor het brengstation van Veenendaal in de lente van 2020. Een van de redenen om de afvalinzameling anders aan te gaan pakken dit jaar. © Herman Stöver

Veenendaal snel gewend aan nieuw puntensysteem voor het brengstation

VEENENDAAL - Zes keer gratis afval brengen en daarna is het betalen geblazen. Het nieuwe zes afvalpunten-systeem in Veenendaal dat op 1 januari is ingevoerd, heeft in de eerste maand niet tot problemen geleid. Afvalinzamelaar ACV gaat wel onderzoeken of oud papier en kringloopgoederen onbeperkt aangeleverd kunnen worden.

1 reactie

 • C.C. Boers

  1 week geleden
  Redelijk bijzonder dat er geconstateerd wordt dat het allemaal goed werkt omdat er weinig geklaagd wordt. Wat gepresenteerd wordt als "grof afval terugdringen, de afvalscheiding en het hergebruik verhogen en de kosten eerlijker verdelen" is natuurlijk en pure kostenbesparingsmaatregel. Bij invoering vorig jaar was dat al duidelijk: De genoemde files waren al lang verdwenen voordat het puntensysteem "tijdelijk" ingevoerd werd. En er is niets zo permanent als een tijdelijke maatregel, dat blijkt.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

 1. Hubert Bruls: Versoepelen kan ook in kleine stapjes
  Play

  Hubert Bruls: Versoepe­len kan ook in kleine stapjes

 2. Dit was Nederland vandaag: maandag 1 maart
  Play

  Dit was Nederland vandaag: maandag 1 maart