Volledig scherm
Slechts één keer werd er de afgelopen jaren een lening voor het innovatiefonds uitgegeven. © Herman Stöver

Veenendaal: stop maar met innovatiefonds

VEENENDAAL - Stop maar met het innovatiefonds in Veenendaal. Dat is de boodschap hebben B en W. Het fonds voor vernieuwende projecten leeft totaal niet.

Het fonds, bedoeld om ondernemers en culturele instellingen de kans te geven een lening krijgen voor vernieuwende projecten en initiatieven, is al aan zijn derde jaar bezig. Maar in al die tijd is er slechts één lening verstrekt. Tijd om de stop er uit te trekken, adviseert het college van B en W aan de raad.

Zelf meebetalen

Vorig jaar speelde de gemeente al met het idee om er mee te stoppen. Doorgaan, vond B en W. Maar dan wel een beetje anders. Er ligt sinds 2016 vier jaar lang 125.000 euro per jaar klaar. Dat de aanvrager zelf de helft van de kosten op moet hoesten, was misschien een te grote horde. Dat werd vorig jaar veranderd in een derde van de kosten en de aanvraagprocedure werd versimpeld. Zonder resultaat.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Een 'moetje' werd een relatie van twintig jaar
    BLOG

    Een 'moetje' werd een relatie van twintig jaar

    Eind dit jaar vier ik een klein jubileum. Dan woon ik twintig jaar in Veenendaal. Maar goed dat mijn twintig jaar jongere ik dat nog niet wist bij de verhuizing. Dan was-ie nooit gegaan. Hij had eigenlijk 21 jaar geleden al in Veenendaal neer moeten strijken. Laat ik maar zeggen dat wonen en leven in dat dorp niet in de categorie te bereiken levensdoelen was opgenomen. Destijds moest je echter wonen in de plaats waar je werkte. Een aanbod dat je niet kon weigeren.