s
Volledig scherm
s © Thinkstock

Veenendaler krijgt celstraf voor mishandeling

VEENENDAAL/ WOUDENBERG – De 34-jarige Roberto V. uit Veenendaal en de 31-jarige Dino M. uit Eemnes zijn vrijdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 9 maanden cel waarvan 3 maanden voorwaardelijk. De twee mannen hebben zich schuldig gemaakt aan een mishandeling in een woning in Woudenberg.

De mannen werden vrijgesproken van poging tot doodslag.

De mannen werden een half jaar geleden opgepakt na een vechtpartij in die woning in Woudenberg waar hun slachtoffer bij een vriendin verbleef. De mannen fietsten daarheen uit Veenendaal omdat hun slachtoffer een tv zou hebben gestolen.

Dit slachtoffer vertelde aan de politie dat hij tijdens de vechtpartij in zijn nek was gestoken. De officier vond de verklaring van hem geloofwaardig. Zij eiste tegen beide mannen wegens poging tot doodslag 4 jaar cel waarvan 1 jaar voorwaardelijk.

Slachtoffer kwam niet

De rechtbank weegt de verklaring van het slachtoffer niet mee. De advocaten zouden vragen moeten kunnen stellen. Hij is verschillende keren uitgenodigd. Maar de man weigert voor een getuigenverklaring naar de rechtbank te komen.

Het slachtoffer had 5.000 euro smartengeld gevraagd. De rechtbank wijst 500 euro toe voor schade aan de kleding.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Veenendaal