Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe plein van de Corridor, in het midden de roltrappen naar de parkeergarage. © ARC Real Estate

Versplein en nieuwe ingang voor winkelpassage Corridor in Veenendaal

updateVEENENDAAL Winkelpassage Corridor in Veenendaal krijgt een nieuw hart. De belangrijkste winkelpassage van het Veenendaalse stadscentrum krijgt na een verbouwing een nieuw overdekt plein met een foodcourt en er komt een nieuwe entree naar het winkelgebied van de Brouwersgracht.

Het is een nieuwe injectie voor de 30.000 vierkante meter grote Corridor waarvan de bouw in de jaren 70 begon. De afgelopen jaren kampte de Corridor met relatief veel leegstand. ARC Real Estate Partners, sinds vorig jaar de nieuwe eigenaar, maakte dinsdag de plannen bekend om de Corridor nieuw leven in te blazen.

Nieuw plein met foodcourt

,,Belangrijkste onderdeel is een nieuw versplein dat ook een ontmoetingsplek wordt”, vertelt Arie den Hartog namens ARC. Dat plein komt te liggen bij de ingang naar de ondergrondse parkeergarage. ,,Het wordt een plek voor versspeciaalzaken, zoals een slager, een bakker, groenteman en (dag)horeca met terrassen.” Het wordt een soort van foodcourt, iets dat Veenendaal nog niet heeft.

Tekst loopt door onder de foto

Volledig scherm
De plek in de Corridor waar het versplein moet komen. © DG

Bezoekers kunnen straks via een nieuwe entree naar het nieuwe hart van de Corridor. Die komt op de plek tussen de twee uitgangen van de Corridor naar de Brouwersgracht: het winkelblok van Davelaar Sport tot Intertoys. Den Hartog: ,,Dan krijgt de Corridor een aansluiting met de Brouwersgracht en de winkels daar.” Daar is vorig jaar het gebouw Tissu neergezet met onder andere een Hoogvliet supermarkt en een Action.

Quote

We zijn blij dat er geïnvesteerd wordt in de Corridor.

Bart van den Bosch, Voorzitter Winkeliersvereniging Corridor.

De eerste reactie van de winkeliers is positief. Maandagavond kregen ze de plannen voor het eerst te zien. ,,Veel winkeliers waren toch wel onder de indruk”, zegt Bart van den Bosch, voorzitter van de winkeliersvereniging van de Corridor. ,,We hebben het gevoel dat er wat gaat gebeuren in de Corridor. Een keerzijde is wel dat we een tijd met een verbouwing zitten en dat geeft overlast”, aldus Van den Bosch. ,,Maar dan krijgen we er ook wat moois voor terug. We zijn blij dat er geïnvesteerd wordt in de Corridor.”

Eind 2021 klaar

Het plan voor de Corridor gaat in 2020 de gemeentelijke procedures in en moet eind 2021 zijn afgerond. De gemeente hecht aan een goed draaiende Corridor omdat winkelstad Veenendaal een belangrijke economische motor van de stad is met een regionale uitstraling.

Een aantal winkels zal wel gesloopt moeten worden voor de bouw van het versplein en de nieuwe entree. ARC gaat met die huurders in overleg waar ze in de Corridor een andere of nieuwe plek kunnen krijgen. Het is verder de bedoeling dat de Albert Heijn in de Corridor naar voren ‘verschuift’ richting de wandelroute. Nu ligt de supermarkt nog wat verscholen achter een binnenplein. Dat staat gepland in de herfst van 2020.

Volledig scherm
De achterzijde van de Corridor waar de nieuwe entree moet komen. Naast de entree worden nieuwe appartementencomplexen gebouwd. © DG
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement