Jamal Nassih van Vlow0318.
Volledig scherm
Jamal Nassih van Vlow0318. © Herman Stöver

Virtueel poppodium Veenendaal is een blijvertje

VEENENDAAL - Vlow0318, het virtuele pop- en cultuurpodium in Veenendaal, is een blijvertje. Na drie jaar proefdraaien vindt de gemeente dat het fenomeen structureel geld verdient.

Vlow0318 werd in 2015 door de gemeente in het leven geroepen omdat Veenendaal al sinds 2013 geen poppodium meer had met de sluiting van jongerencentrum Escape. Jamal Nassih werd aangesteld als projectleider om het popklimaat in Veenendaal te verbeteren. De gemeenteraad stelde daarvoor 90.000 euro per jaar ter beschikking tot en met 2018. Vlow is een virtueel podium zonder eigen gebouw.

Meer dan 60 evenementen

Wat B en W betreft kan die tijdelijke subsidie omgezet worden in een vast bedrag van 90.000 euro per jaar. Vlow is een succes, staat in een evaluatierapport van de gemeente. Sinds de start in 2016 zijn er meer dan zestig evenementen georganiseerd in de binnenstad, van klein tot groot, zowel binnen en buiten. Daar vallen zaken onder als poprondes en muziekfestivals. 

De doelstelling van het aantal bezoekers wordt meestal behaald of (ruimschoots) overtroffen, aldus de gemeente. ‘De lijn in het aantal bezoekers gedurende de afgelopen anderhalf jaar toont aan dat de populariteit van Vlow0318 groeit en dat die lijn zich naar verwachting voortzet in de aankomende periode’, aldus de evaluatie.

Vlow0318 werkt samen met alle horeca binnen Veenendaal en organiseert met en in de kroegen diverse evenementen. Daarnaast is er een Popraad in het leven geroepen die contact houdt met Veenendaalse jongeren over hun wensen. Verder worden er jamsessies, talentenjachten en workshops georganiseerd en wordt er samengewerkt met de middelbare scholen in Veenendaal voor evenementen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Veenendaal