Volledig scherm
© ThinkStock

Voormalig peuterspeelzaal in Veenendaal wordt kinderdagverblijf

VEENENDAAL - De gemeente Veenendaal heeft de peuterspeelzaal aan de Middellaan verkocht aan De Bunte Vastgoed uit Ede. Die wil het straks gaan verhuren als kinderdagverblijf.

Het pand diende in het verleden als peuterspeelzaal en staat al een paar jaar leeg. Het is in handen gekomen van de gemeente, die het nu voor 253.333 euro verkocht heeft aan De Bunte.

Sinds 2017 is de gemeente panden aan het afstoten als het gevolg van nieuw gemeentelijk vastgoedbeleid. De bestemming van het pand verandert niet, zegt wethouder Marco Verloop. ,,De nieuwe koper heeft de intentie uitgesproken om het gebouw te gaan verhuren als kinderdagverblijf.’’

Pand verliest interesse

Daarmee verliest het pand de interesse van de lokale vrijwilligersorganisatie ‘Wijs met je wijk’. Deze club, die veelal oudere wijkbewoners met elkaar verbindt, poogt al een paar jaar om een ruimte in het pand te betrekken voor activiteiten.

,,Dan is deze locatie voor ons van de baan”, zegt Henk van den Brandt, voorzitter van afdeling Petenbos. ,,Als het een kinderdagverblijf wordt, zitten er de hele week kinderen in, terwijl wij het pand overdag willen gebruiken. En dan heb je nog de inrichting. Kleine toiletjes gaan niet samen met onze doelgroep van 65 plus.”

De organisatie zal op zoek blijven naar een locatie om terecht te kunnen. ,,We zijn nog steeds in gesprek met het college, dus dat loopt nog. Er liggen nog meer opties op tafel om aan onze behoefte te voldoen.”