Volledig scherm
Het gebouw De Poster in het Schrijverspark in Veenendaal. © DG

Vragen Lokaal Veenendaal over vervuilde grond onder De Poster

VEENENDAAL Lokaal Veenendaal maakt zich zorgen over de vervuilde grond onder gebouw De Poster in Veenendaal. Raadslid Jaap Pottjewijd wil van het college van B en W weten wat de gevolgen zijn voor de volksgezondheid.

De grond onder het in 2016 opgeleverde kerkelijke gebouw is afgevuld met zand van het Barneveldse bedrijf Vink. Ook onder Het Poster is verontreinigde grond aangetroffen. De gemeente Veenendaal noemt het ‘zeer laakbaar’ dat Vink in 2015 verkeerde informatie heeft gegeven over de herkomst en de kwaliteit van zand dat is gebruikt bij bodemsanering en bodemverbetering voor het gebouw. Dat schrijft de gemeente in een brief aan de directie van Vink. 

Braak gelegen

De grond in het Schrijverspark zou na sanering door Vink enige tijd braak hebben gelegen, en was daarmee ‘toegankelijk was voor bijvoorbeeld spelende kinderen’, aldus Pottjewijd. ,,Hij wil van B en W weten wat zij ervan vinden dat de grond met de geleverde kwaliteit hier onafgedekt heeft gelegen. Bovendien wil hij weten of B en W het brengen van afvalstoffen in de bodem toestaat, zolang het maar geen gevaar oplevert voor de volksgezondheid. ,,Zo nee, waarom onderneemt zij dan geen actie om de betreffende grond in het Schrijverspark te laten verwijderen?’’

De Poster is een samenwerkingsverband van de Pniëlkerk en hervormde Vredeskerk. Jan de Wilde, lid van de commissie van beheer. ,,In onze commissie is er nog niet over gesproken. Ook niet over eventuele vervolgstappen. Het is in onze optiek een zaak tussen de gemeente en Vink. Het zand ligt onder een betonnen plaat. Voor de activiteiten in het gebouw heeft dat geen gevolgen.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement