Volledig scherm
Winkelcentrum De Ellekoot in Veenendaal. © Bernie van Unen

Winkelcentrum De Ellekoot in Veenendaal krijgt facelift

VEENENDAAL - Het winkelcentrum van Veenendaal-West krijgt een facelift. B en W gaan een bedrag van 739.000 euro vragen aan de gemeenteraad voor de opknap van winkelcentrum De Ellekoot.

Een deel van de kosten wordt betaald door de eigenaar van het winkelcentrum voor de renovatie van de gebouwen. De gemeente pakt de renovatie van het openbaar gebied op. Naar verwachting is het winkelcentrum in 2022 in een nieuw jasje gestoken.

De Ellekoot sluit qua sfeer en beleving niet meer aan op de huidige tijd en eisen van de consument. Ook kent het centrum een aantal knelpunten die aandacht behoeven. Het plan omvat de vernieuwing van de winkelpuien, de uitbreiding van de supermarkt, het verbeteren van het laden- en lossen, het optimaliseren van het (fiets)parkeren en het vernieuwen en waar mogelijk vergroenen van de openbare ruimte.

Info-avond voor de buurt

De directe omgeving wordt binnenkort uitgenodigd voor een informatieavond waarin de conceptplannen getoond en toegelicht worden. Buurtbewoners hebben deze avond de mogelijkheid suggesties aan te dragen ter verbetering van de plannen. Op basis hiervan wordt een definitief plan ontwikkeld en de benodigde vergunningen aangevraagd. Naar verwachting start de renovatie in 2020 en is deze in 2022 afgerond.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement