Bertus Borgers (r) en zijn broer Ruud tijdens een optreden.
Volledig scherm
Bertus Borgers (r) en zijn broer Ruud tijdens een optreden. © Theo Looijmans

Bertus Borgers brengt ode aan Frank Sinatra in video; ook live-album van Veldhovense muziekfamilie

VELDHOVEN - De Veldhovense rockveteraan Bertus Borgers heeft een live-album uitgebracht van de shows met zijn muzikale familieleden. Mede ter promotie van de plaat is een video uitgebracht, waarop de zanger en saxofonist een eerbetoon brengt aan Frank Sinatra.

Borgers (72) zingt de Sinatra-klassieker ‘That’s Life’, begeleid door onder anderen zijn broer Ruud en neef Lody (beiden op gitaar) en zijn achterneven Maurice Christian George (bas) en Wouter ‘Bertho’ Mollen (drums). De video is net als de tracks van het live-album opgenomen tijdens de familieshows op 4 en 5 januari in het Blue Collar Hotel in Eindhoven.

Eigenlijk zou zus Renie het nummer vertolken, maar zij was op de dag van de opnamen niet goed bij stem, zodat Bertus de vocalen voor zijn rekening nam. ‘That’s Life’ werd in 1966 door Frank Sinatra uitgebracht. Het soul/blues-nummer is geschreven door Dean Kay en Kelly Gordon en groeide uit tot een evergreen.  Onder anderen Aretha Franklin, James Brown, Shirley Bassey en Van Morrison namen het lied op.

Nieuwe draai aan familieproject

Het live-album ‘Family Life@Blue Collar’ is een nieuwe draai aan het familieproject van Bertus Borgers. Op de plaat staan dertien nummers. Behalve Bertus, tekenen onder anderen Ruud (broer), Christine (zus) en Nova (dochter) voor de vocalen. Het album is zowel digitaal als op cd verschenen. Vorig jaar bracht Bertus (de oudste in een muzikaal gezin van negen kinderen) een interactief fotoboek uit ‘Borgers - Muziek in de familie’.

Het is druk aan het release-front, want vorige week werd bekend dat bij Universal Music een verzamel-cd uitkomt met onder meer de singles van zijn bands Mr. Albert Show en Sweet d’Buster.