Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Dahliakunst bij biënnale in Museum 't Oude Slot

VELDHOVEN - Alle ruimtes van Museum 't Oude Slot in Veldhoven zijn op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september gevuld met kunstwerken van honderden verschillende soorten dahlia's.

Gedurende deze drie dagen vindt van 10.00 tot 17.00 uur een dahliabiënnale plaats met medewerking van Marcel van Dijk van Oogenlust. De dahlia wordt daarbij op een eigentijdse manier gepresenteerd. Zelfs in de grachten aan de Hemelrijken 6 zijn drijvende dahliaobjecten te zien.

Voor de kunstwerken wordt gebruikgemaakt van objecten uit de collectie van het museum zoals stolpen, vazen en serviezen. Tijdens de biënnale is ook de speciaal gekweekte en vorig jaar wereldwijd geregistreerde dahlia Gertrudis te zien die toen tijdens de dahliashow bij het museum werd gedoopt. Verder zijn er patchwork en quilts te zien.

Ook zijn er mandenvlechters van Mandenvlechters Vereniging Brabant aan het werk. Er is livemuziek en leden van vogelvereniging de Hofzangers zijn aanwezig.

Daarnaast is er een signeersessie van kunstenares Marie Maul die het boek Applaus voor de dahlia uitbracht. De toegang tot het evenement is gratis.

  1. Balkunstenaar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    Balkunste­naar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    VELDHOVEN - Een flinke schare voetballertjes was afgelopen zaterdag naar het Meiveld van het City Centrum in Veldhoven gekomen voor een 'meet-and-greet' met Soufiane Touzani. Hij is de pionier van het freestyle voetbal en de koning van de hooghoudtrucs. Touzani had voor zijn jonge fans méér in huis dan het laten zien van zijn voetbalkunsten. Hij bracht vooral een positieve boodschap. ,,Heb vertrouwen in de toekomst. Het maakt niet uit wat je doet, als je het maar goed doet."