Drugslab middenin woonwijk in Veldhoven ontmanteld: 'Dit is levensgevaarlijk en onverantwoord’

Video+updateVELDHOVEN - De politie heeft dinsdagmorgen een drugslab aangetroffen aan de Aerdmennekesbaan in Veldhoven. Inmiddels is het lab volledig ontmanteld. Daarbij zijn twee vuurwapens gevonden. De bewoner is aangehouden. 

Het lab bevond zich in een schuur naast een woning, middenin een woonwijk. De politie had het adres als mogelijk drugslab al langer in het vizier. Dinsdagmorgen werd het lab bij een inval ontdekt. Na onderzoekt blijkt dat er synthetische drugs werden gemaakt. Daarbij is amfetamine gevonden en verschillende grondstoffen en middelen voor de productie van synthetische drugs. 

Het onderzoek vond in de garage, maar ook in de rest van het pand plaats. Ook de auto van de verdachte werd doorzocht. Vanaf de straat waren twee jerrycans zichtbaar. Volgens een buurtbewoner staat de garagedeur vaker open, maar is nooit iets van een drugslab zichtbaar geweest.

Levensgevaarlijk en onverantwoord

Volgens de politie is het maken van deze drugs levensgevaarlijk. ,,De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot. Een drugslab midden in een woonwijk is daarom levensgevaarlijk en zeer onverantwoord.”

Tijdens de doorzoeking van het pand zijn ook twee vuurwapens gevonden. Deze zijn in beslag genomen. Evenals de methamfetamine, de chemicaliën en productiemiddelen. Alles wordt vernietigd. 

Dertiger

Buurtbewoners hebben nooit verdachte zaken gezien. Wel melden diverse omwonenden dat op dit adres eerder een hennepkwekerij is opgerold. Destijds zou de bewoner stroom bij de buren hebben afgetapt, waardoor hij tegen de lamp liep. Volgens omwonenden is de bewoner een dertiger die alleen woont en altijd in is voor een praatje.

De burgemeester van Veldhoven Marcel Delhez was ter plaatse. Wat hij aantrof in de woning is volgens Delhez ‘schokkend’. ,,Dit soort plekken levert een groot risico op voor omgeving en buurtbewoners”, aldus Delhez. ,,Als inwoners of buurtbewoners zien, ruiken, bedenken of voelen dat iets niet pluis of niet goed is, meld het dan bij de politie. Dat kan ook anoniem.”

Delhez wil niet ingaan op wat hij precies aantrof in de woning. Dat is volgens hem aan de politie. Delhez: ,,Maar er staan wel materialen die daar niet thuishoren. Dat is helder.”

Volledig scherm
Mogelijk actief drugslab ontdekt in Veldhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Drugslab gevonden aan de Aerdmennekesbaan in Veldhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Drugslab aangetroffen in Veldhoven © Bert Jansen
Volledig scherm
Drugslab aangetroffen in Veldhoven © Bert Jansen
Volledig scherm
Drugslab aangetroffen in Veldhoven © Bert Jansen
Volledig scherm
Drugslab aangetroffen in Veldhoven © Bert Jansen

Meer drugsdumpingen dan ooit: verslaggever Jelle Krekels praat je bij