Arts-microbioloog Jeroen Tjhie.
Volledig scherm
PREMIUM
Arts-microbioloog Jeroen Tjhie. © RV

Expert PAMM Veldhoven: Coronavirus ‘olievlek die steeds groter wordt’

VELDHOVEN - Het coronavirus dat in de Chinese miljoenenstad Wuhan al drieduizend mensen heeft besmet gaat zeker ook naar Nederland komen. Dat zegt arts-microbioloog Jeroen Tjhie van stichting PAMM in Veldhoven (laboratoria voor Pathologie en Medische Microbiologie). ,,Het is een olievlek die steeds groter wordt. Reizigers uit die regio komen ook hier.”

 1. 25 doden door coronavirus: China grendelt steden af, sluit attracties en bouwt nieuw ziekenhuis
  Play
  UPDATE/video

  25 doden door coronavi­rus: China grendelt steden af, sluit attracties en bouwt nieuw ziekenhuis

  Het aantal mensen dat in China is overleden aan de gevolgen van het coronavirus, is opgelopen van 18 naar 25. Het aantal patiënten bij wie het virus is vastgesteld, is gestegen naar 830, meldden Chinese staatsmedia vandaag. De Chinese autoriteiten besloten nog eens vijf steden hermetisch af te grendelen. Daardoor zijn nu tien steden van de buitenwereld afgesloten, in een poging de verspreiding van het virus te voorkomen.
 2. Wereldgezondheidsorganisatie verwacht verdere verspreiding coronavirus, zesde dode gemeld

  Wereldge­zond­heids­or­ga­ni­sa­tie verwacht verdere versprei­ding coronavi­rus, zesde dode gemeld

  Volgens de wereldgezondheidsorganisatie is een verdere verspreiding van het in China ontstane coronavirus onvermijdelijk. ,,De komende dagen zullen ook in andere delen van China besmettingen geregistreerd worden. Aannemelijk is dat dit ook op meerdere plekken buiten China gaat gebeuren”, aldus de organisatie. Vandaag werd bekend dat het dodental als gevolg van het virus is opgelopen naar zes. Het aantal geregistreerde patiënten staat inmiddels op 291.