Volledig scherm
Bezorgscooters van fastserviceketen Domino's Pizza. © ANP/Robin van Lonkhuijsen

Filiaalhouders Domino's winnen proces over openingstijden

VELDHOVEN /ROTTERDAM - Eigenaren van filialen van pizzaketen Domino's die voor 2016 een contract hebben gesloten met het moederbedrijf kunnen niet worden verplicht om al voor vier uur 's middags open te gaan. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam besloten. 

Een groep van 108 franchisenemers, onder wie een uit Veldhoven, kwamen in het geweer toen moederbedrijf Domino's hen wilde verplichten om al om tien uur 's ochtends de deuren te openen. Dat was niet opgenomen in de contracten die voor 2016 waren afgesloten. Zij stapten naar de rechter in Rotterdam. Die oordeelde dat de franchisenemers in hun recht staan. 

Voor franchisenemers die na 2016 een contract afsloten geldt wel dat zij verplicht kunnen worden al om tien uur in de ochtend open te gaan. 

Domino's werd tevens veroordeeld in het betalen van de gerechtelijke kosten en de rekening van advocaat die de 108 franchisenemers hebben ingehuurd, samen ruim 3700 euro.  

De franchisenemers klagen over meer dan de openingstijden. Zo zou Domino’s tal van zaken doorrekenen en opleggen tegen hoge kosten en tarieven, zoals winkelinrichting, kassasystemen, gps-volgsystemen voor de scooters, promotie en marketing en betalingsverwerking. Het moederbedrijf ziet de winst stijgen, maar de franchisenemers zeggen daar te weinig van terug te zien.

  1. Balkunstenaar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    Balkunste­naar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    VELDHOVEN - Een flinke schare voetballertjes was afgelopen zaterdag naar het Meiveld van het City Centrum in Veldhoven gekomen voor een 'meet-and-greet' met Soufiane Touzani. Hij is de pionier van het freestyle voetbal en de koning van de hooghoudtrucs. Touzani had voor zijn jonge fans méér in huis dan het laten zien van zijn voetbalkunsten. Hij bracht vooral een positieve boodschap. ,,Heb vertrouwen in de toekomst. Het maakt niet uit wat je doet, als je het maar goed doet."