Bij de proef in de Plus-supermarkt van André van Reijen in Veldhoven kregen bezoekers in maart van dit jaar een sensor omgehangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de proef in de Plus-supermarkt van André van Reijen in Veldhoven kregen bezoekers in maart van dit jaar een sensor omgehangen. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Geen verplichte winkelwa­gen meer na onderzoek: ‘Als iets niet werkt, moet je er gewoon mee stoppen’

VELDHOVEN - Het verplicht winkelen met een winkelwagen heeft geen effect op het afstand houden in de supermarkt. Dat is één van de conclusies van een wetenschappelijk onderzoek dat de Universiteit van Amsterdam (UvA) in de Veldhovense Plus-supermarkt van André en Joyce van Reijen heeft gehouden. ,,Het ding is eigenlijk alleen een obstakel.”

  1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
    PREMIUM
    interview

    Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

    Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.