In de richting van de Heerseweg ligt een gloednieuw fietspad aan de geluidswal met een compleet haakse bocht. Levensgevaarlijk, vindt de Fietsersbond afdeling in Veldhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
In de richting van de Heerseweg ligt een gloednieuw fietspad aan de geluidswal met een compleet haakse bocht. Levensgevaarlijk, vindt de Fietsersbond afdeling in Veldhoven. © Rene Manders/DCI Media

Haakse bocht in fietspad zorgt voor gevaarlijke situaties: 'Wachten op een ongeluk’

VELDHOVEN - Een haakse bocht in een nieuw fietspad langs de Kempenbaan in Veldhoven zorgt voor gevaarlijke situaties. Door een hoge geluidswal tussen de huizen en het fietspad zagen fietsers elkaar tot voor kort pas ín de bocht. Een recent geplaatste verkeersspiegel werkt volgens veel fietsers maar een heel klein beetje.

  1. Meer dan een finale in Eindhoven: bekende voetbalsters willen er ook wat nalaten
    PREMIUM

    Meer dan een finale in Eindhoven: bekende voetbal­sters willen er ook wat nalaten

    De finale van de Champions League in Eindhoven wordt gebruikt als aanjager. Met de hoop dat mensen niet alleen een leuke dag hebben, maar ook profiteren van het evenement in de stad. Vele (oud-)profs zetten als rolmodellen ook buiten de lijnen hun beste beentje voor. ,,Het mooie is dat niet alleen Barcelona en Wolfsburg in het zonnetje worden gezet, maar heel het vrouwenvoetbal”, aldus speelster Kika van Es. Het ED maakt een rondje langs drie verschillende initiatieven die voor een nalatenschap zorgen.
    Eindhoven