Volledig scherm
PREMIUM
Jan Schippers bij zijn huis dat plat wordt gegooid voor een appartementencomplex Veldhoven © Fotomeulenhof/ dave hendriks

Jan Schippers uit Oerle verhuist naar nieuw onderkomen: ‘Een oude boom moet je niet verplaatsen, dus we verschuiven hem’

VELDHOVEN - De laatste fase van Schippershof in Oerle start snel. De woning waarin Jan Schippers (76) is geboren, maakt plaats voor huur-appartementen.

Iedereen die door Oerle komt, heeft hem weleens zien zitten naast zijn woning uit 1932. Drie tuinstoelen staan uitnodigend naast het huis. Eén ervan is gereserveerd voor Jan Schippers. Steevast gekleed in een wit overhemd met daaroverheen een blauwe stofjas. Op het gebruinde hoofd een zwarte pet voorzien van de letter J.

  1. Balkunstenaar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    Balkunste­naar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    VELDHOVEN - Een flinke schare voetballertjes was afgelopen zaterdag naar het Meiveld van het City Centrum in Veldhoven gekomen voor een 'meet-and-greet' met Soufiane Touzani. Hij is de pionier van het freestyle voetbal en de koning van de hooghoudtrucs. Touzani had voor zijn jonge fans méér in huis dan het laten zien van zijn voetbalkunsten. Hij bracht vooral een positieve boodschap. ,,Heb vertrouwen in de toekomst. Het maakt niet uit wat je doet, als je het maar goed doet."