Volledig scherm
PREMIUM
mr. dr. Berend Roorda. © RuG

Jurist: ‘Burgemeesters kiezen veiligheid boven vrijheid’

VELDHOVEN - Als burgemeesters vreedzame vergaderingen of demonstraties verbieden uit vrees voor gewelddadige tegendemonstraties, dan is dat ‘een perverse prikkel’ om door te gaan met geweld of daarmee dreigen. 

Dat zegt jurist mr. dr. Berend Roorda in reactie op het oordeel van de Raad van State over het verbieden van een conferentie in Veldhoven uit angst voor ongeregeldheden. Roorda, universitair docent aan de Rijksuniversiteit Groningen, is gespecialiseerd in het grondwettelijk vastgelegde recht op vergadering en demonstratie. Hij onderbrak zijn vakantie om de uitspraak van de Raad van State te bestuderen. Zijn conclusie: het oordeel klopt juridisch van a tot z. 

  1. Balkunstenaar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    Balkunste­naar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    VELDHOVEN - Een flinke schare voetballertjes was afgelopen zaterdag naar het Meiveld van het City Centrum in Veldhoven gekomen voor een 'meet-and-greet' met Soufiane Touzani. Hij is de pionier van het freestyle voetbal en de koning van de hooghoudtrucs. Touzani had voor zijn jonge fans méér in huis dan het laten zien van zijn voetbalkunsten. Hij bracht vooral een positieve boodschap. ,,Heb vertrouwen in de toekomst. Het maakt niet uit wat je doet, als je het maar goed doet."