Tegenstanders van de bouw van twee nieuwe fastfoodrestaurants bij de Heistraat verzetten zich al maanden tegen het plan, onder meer met protestborden.
Volledig scherm
PREMIUM
Tegenstanders van de bouw van twee nieuwe fastfoodrestaurants bij de Heistraat verzetten zich al maanden tegen het plan, onder meer met protestborden. © archieffoto DCI Media

Massaal verzet in Veldhoven tegen allerlei bouw- en verkeersplannen. Wat zit daarachter?

VELDHOVEN - Wat is er de laatste tijd toch aan de hand in Veldhoven? Protestacties en -borden, petities, scheldpartijen op sociale media, verwijten en zelfs verdachtmakingen richting gemeentebestuur: wie de Veldhovense politiek ook maar een beetje volgt, moet het beslist zijn opgevallen dat inwoners massaal in verzet komen tegen allerlei bouw- en verkeersplannen. Wat zit daar achter?

 1. ‘Zeg maar niet dat je lesbisch bent, mannen moeten nog steeds met je kunnen flirten’
  Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

  ‘Zeg maar niet dat je lesbisch bent, mannen moeten nog steeds met je kunnen flirten’

  Vandaag is het de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, een dag waarop aandacht gevraagd wordt voor geweld en discriminatie tegen lhbti+’ers. Want pesterijen en intimidatie zijn nog steeds dagelijks de werkelijkheid, ook op de werkvloer. En dat houdt veel Nederlanders tegen in hun klim op de carrièreladder. Remco Boxelaar van kennisplatform Corporate Queer hoopt daar met een speciaal leiderschapsprogramma verandering in te brengen.
 1. Sekswerkers mogen weer: 'De telefoon staat roodgloeiend'
  Play

  Sekswer­kers mogen weer: 'De telefoon staat roodgloei­end'

 2. Ziekenhuizen nog steeds te vol: 'Zorgpersoneel loopt echt op hun tenen'
  Play

  Ziekenhui­zen nog steeds te vol: 'Zorgperso­neel loopt echt op hun tenen'