Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen Ashley Stienen (l) en Sanne Dingen vertrekken voor een zorgproject naar Lombok. © FotoMeulenhof/Jean Pierre Reijne

Met een koffer vol picto's naar Lombok voor buitenlands project van Severinus in Veldhoven

VELDHOVEN - Sanne Dingen en Ashley Stienen van zorgorganisatie Severinus hadden de wens 'n buitenlands project op te zetten. Komende zomer gaan ze met een lading pictogrammen naar Lombok.

Dingen (24) uit Middelbeers en Stienen (26) uit Stramproy zijn derdejaarsleerlingen aan de Severinus Academie. Volgend jaar hoopt het tweetal af te studeren als verpleegkundige en persoonlijk begeleider. De dames, inmiddels ook vriendinnen van elkaar geworden, hebben al heel lang de wens om in het buitenland een project op te zetten. Via een familielid van Stienen op Lombok komt het duo in contact met de Stichting LombokCare: de Nederlandse non-profitorganisatie van Mindie Schreurs. ,,De stichting heeft op het Indonesische eiland verscheidene projecten lopen, waaronder het project Ready. Dat focust zich op kinderen met een lichamelijke en/of meervoudige beperking. De kinderen wonen thuis, maar voor de nodige zorg komen ze naar de stichting. Die biedt hen de mogelijkheid aan hun fysieke ontwikkeling en leerproces te werken", legt Stienen uit.