Basisschool St. Jan Baptist
Volledig scherm
Basisschool St. Jan Baptist © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Mogelijk vertraging noodlokalen in Veldhoven

VELDHOVEN - De plaatsing van noodlokalen bij Veldhovense scholen loopt mogelijk vertraging op. ,,De planning was al krap, maar wordt door de huidige situatie nog krapper.”

Dat zegt de Veldhovense wethouder Daan de Kort (VVD). Door de coronacrisis hebben andere zaken prioriteit gekregen, aldus De Kort. ,,Dat maakt gewoon dat het lastig wordt.” Eigenlijk moeten die noodlokalen eind van de zomer op hun plaats staan.

In februari stelde de Veldhovense gemeenteraad het integrale huisvestingsplan voor scholen vast. Daarin staat dat deze zomer op drie plaatsen noodlokalen verrijzen: bij school voor speciaal onderwijs Zuiderbos, bij basisschool St. Jan Baptist in Oerle en in de nieuwbouwwijk Zilverackers.

Zeker in Oerle werd dat besluit met gejuich ontvangen. St. Jan baptist kampt al langer met een flink tekort aan plek. Een spoedaanvraag voor noodlokalen werd vorig jaar niet gehonoreerd. Dit schooljaar krijgen leerlingen van twee klassen noodgedwongen les bij basisschool De Berckacker.

‘We gaan het proberen’

Het doel is nog steeds dat op de drie plaatsen noodlokalen staan tegen het eind van de zomer, zegt De Kort. ,, Ik wil niet zeggen dat we het niet gaan redden, maar ik wil ook niet zeggen dat we het wel gaan redden. Het wordt lastig, maar we gaan het proberen.”

De wethouder wijst er op dat de planning voor het plaatsen van de noodlokalen sowieso al krap was, ook zonder de komst van corona. Door de looptijd van aanbestedingstrajecten was van begin af aan onzeker of de planning gehaald zou worden, aldus De Kort. Hij wil nog niets kwijt over wat er precies gaat gebeuren als het niet lukt de noodvoorzieningen op tijd te plaatsen ,,Ik ga daarover eerst in gesprek met schoolbesturen. Ik vind het niet netjes daarop vooruit te lopen.”