Volledig scherm
Politie doet onderzoek bij schietpartij Veldhoven

Nog een verdachte opgepakt voor schietpartij in Veldhoven

VELDHOVEN - Er is nóg een verdachte opgepakt voor de schietpartij in Veldhoven zondag. Het gaat nu in totaal om acht verdachten, waarvan er vier weer zijn vrijgelaten. 

Het gaat nu om een 45-jarige verdachte uit Veldhoven. De verdachte wordt voorgeleid bij de rechter en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Schietpartij

Volgens de politie leek het zondag op een ruzie tussen twee groepen en is de schietpartij begonnen tijdens een achtervolging. Meerdere auto’s zouden elkaar achtervolgd hebben op de Houtwal. Daarbij werd meerdere keren geschoten. Op de Traverse reden de auto’s op elkaar in. Meerdere mensen zouden vervolgens weggevlucht zijn uit de auto’s. Agenten treffen in een auto één gewonde man aan. Ook op de Heerbaan wordt even later een auto gevonden met daarin een gewonde man. Korte tijd later melden zich drie mannen op het politiebureau in Veldhoven. Eén van hen heeft een schotwond. Zij zijn alle drie opgepakt als verdachten. De twee andere verdachten zijn degenen die gewond in de auto achterbleven. Later werden nog twee verdachten opgepakt en nu dus de achtste.

In deze zaak zitten nu nog drie verdachten vast. Het gaat om een 21- en 55-jarige man uit Veldhoven en een 20-jarige man uit Eindhoven.

Volgens advocaat Burhan Kaya ligt de 21-jarige Veldhovenaar nog in het ziekenhuis in beperkingen waar hij wordt bewaakt. ,,Het gaat goed met hem”, zegt Kaya. ,,De situatie is nog wel heel dreigend, ook voor de familie”, meldt de advocaat.

Volledig scherm
Kaartje veldhoven © ed