Volledig scherm
Ter illustratie © Politie

Opstootje tussen jongeren en politie in Veldhoven: 16-jarige jongen en 40-jarige man aangehouden

VELDHOVEN - Een 16-jarige jongen en een 40-jarige man zijn maandagavond bij een woning aan Het Lover in Veldhoven aangehouden na een opstootje.

De politie was bij de woning aan Het Lover aanwezig voor een gesprek met een jongen die ervan verdacht wordt een woning op de Brembeek te hebben besmeurd. Na een gesprek tussen de jongen, zijn ouders en de politie verlieten de agenten de woning. Daar werden ze opgewacht door een groepje jongeren dat zich met de kwestie begon te bemoeien.

De bemoeienis liep volgens een woordvoerder van de politie uit op een opstootje toen de jongeren werd gevraagd hun identiteitsbewijs te tonen. Op de vraag van agenten aan de 16-jarige over wat hij allemaal bij zich droeg, toverde de jongen een mes tevoorschijn waar hij volgens de politiewoordvoerder ‘een trucje mee uithaalde'. De jongen werd aangehouden, waarop een 40-jarige man de agenten aanvloog. Ook hij werd aangehouden. 

Niet met verf besmeurd

De woordvoerder benadrukt dat de jongen waarmee zij het gesprek over de besmeuring voerde niet de jongen is die is aangehouden. Waar het huis op de Brembeek mee vervuild is, kon de woordvoerder niet zeggen. ,,Het is inmiddels schoongemaakt en was in ieder geval geen verf of iets van die aard.”

Volgens de politie hebben op het moment van het voorval meerdere jongeren zich met het incident bemoeid. Ook hebben verschillende omstanders jongeren gemaand om te vertrekken. De politie is op zoek naar die en naar andere getuigen.