Volledig scherm
Na 111 jaar vertrekt de Rabobank uit Oerle. © RV

Rabobank Veldhoven in Oerle maakt plaats voor Severinus aan Zandoerleseweg

VELDHOVEN - Na 111 jaar vertrekt de Rabobank uit Oerle. Zorgorganisatie Severinus, voor een deel al huurder van het pand aan de Zandoerleseweg, neemt vanaf 1 maart het complete gebouw in gebruik.

In verband met het aflopen van het huurcontract, sluit het advieskantoor van Rabobank Veldhoven aan de Zandoerleseweg op vrijdag 14 februari definitief de deuren. Het contract kan niet verlengd worden omdat de verhuurder met zorgorganisatie Severinus een andere huurder heeft gevonden.

De zorgorganisatie huurt sinds 3 juni 2018 al het linkerdeel van het gebouw. Werklocatie Vlijst biedt er een werkplek voor 24 cliënten met een intensieve begeleidingsvraag. Diny van der Vleuten is manager leren, werken en thuisondersteuning. ,,Gedurende vijf dagen per week bieden we er dagbesteding aan cliënten. Zij halen onder meer in de wijk Berkt het glas op en brengen dat naar de glasbak en stellen in samenwerking met Dorpsvereniging Oerle welkomstmappen samen voor nieuwe inwoners. Ook bezorgen ze ons relatiemagazine Te Berde in de wijk Berkt en brengen ze op verzoek grof vuil naar de milieustraat.” Met kringloop de Kempen heeft Severinus een fijne samenwerking, stelt Van der Vleuten. ,,Voor de kringloop controleren onze cliënten puzzels op compleetheid, sorteren boeken en knippen stekkers van elektriciteitssnoeren.”

Dagbesteding

Vanwege de stijgende vraag naar deze vorm van dagbesteding, is Severinus blij dat ze binnenkort over het gehele pand kan beschikken. ,,Het is een heel fijn gebouw, ruim en licht. Ook onze medewerkers zijn ermee in hun nopjes. Vanaf de start in 2018 is met de buurt een goede relatie opgebouwd. Op 1 maart krijgen we de sleutel. Daarna nemen we het pand langzaamaan in gebruik.” Oerlenaren die kleine huishoudelijke spullen door de cliënten naar de milieustraat willen laten brengen, kunnen contact opnemen met de Vlijst op nummer 06-21699014.

Rabobank Veldhoven is al sinds afgelopen zomer hard op zoek naar een nieuwe locatie binnen de gemeente. Joan Versluijs is directeur van Rabobank Veldhoven. ,,De Rabobank is nog steeds de dichtbij-bank. En dat blijven we ook. Daarbij hoort een lokaal kantoor waar je terecht kunt voor advies over hypotheken, vermogensvraagstukken en beleggen én voor zakelijk advies.”

Een oproep van de bank om mee te denken over een nieuwe locatie leverde inmiddels een aantal suggesties op. ,,We zijn aangenaam verrast door de hoeveelheid reacties die we hebben ontvangen van de inwoners van Veldhoven, Wintelre en Meerhoven. Momenteel onderzoeken we een paar serieuze opties nader”, laat Versluijs desgevraagd weten. Klanten met vragen over hun dagelijkse bankzaken kunnen terecht bij het Rabobankkantoor De Meent in het Citycentrum. De pinautomaat in Oerle blijft behouden. Deze wordt binnenkort omgebouwd tot Geldmaat, een bankonafhankelijke pinautomaat. De AED die nu nog aan de buitengevel hangt, krijgt een plaatsje bij een van de andere kantoren van de Rabobank.