Volledig scherm
Het Sondervick College in Veldhoven. © Jean Pierre Reijnen

Sondervick College in Veldhoven biedt tweetalig onderwijs op mavo aan

VELDHOVEN - Het Sondervick College in Veldhoven gaat vanaf komend schooljaar op de mavo tweetalig onderwijs aanbieden. Vanaf het eerste leerjaar wordt minstens de helft van de vakken in het Engels gegeven.

Het Sondervick College wil daarmee de doorstroming naar tweetalige mbo-opleidingen verbeteren. „We merkten dat er vanuit ouders en leerlingen behoefte aan is", zegt Margo Piketh, coördinator tto (tweetalig onderwijs) mavo en docent Engels. „En ook vanuit de markt is er vraag naar leerlingen met goede Engelse vaardigheden. We zitten in een gebied met veel internationale bedrijven.”

Uitwisselingsprojecten

Vakken zoals biologie, muziek en geschiedenis worden in het Engels gegeven, met Engelse lesmethodes. Daarnaast is het plan dat leerlingen in contact komen met scholieren in het buitenland, zowel via Skype als via uitwisselingsprojecten en buitenlandse reizen. De ontwikkeling van de leerlingen wordt vastgelegd in een portfolio en in het vierde jaar doen de leerlingen een examen van het Engelse instituut Anglia. 

In de bovenbouw worden de examenvakken wel weer in het Nederlands gegeven, zoals op de tweetalige havo en vwo ook al het geval is. Zo kunnen leerlingen zich goed op de Nederlandse examens voorbereiden. Andere vakken en projecten blijven dan wel in het Engels gegeven worden. Dinsdag 5 november om 19.00 uur is er een informatieavond op het Sondervick voor leerlingen van groep 8, waarin ook op tweetalig onderwijs op de mavo wordt ingegaan.