Roy Frederiks en Joep Pouls zijn twee van de coördinatoren aangepast sporten in de regio. Zij zoeken naar mogelijkheden voor mensen met een beperking om te sporten en eventueel een sportmaatje te vinden.
Volledig scherm
Roy Frederiks en Joep Pouls zijn twee van de coördinatoren aangepast sporten in de regio. Zij zoeken naar mogelijkheden voor mensen met een beperking om te sporten en eventueel een sportmaatje te vinden. © Rene Manders/DCI Media

Sporten met een beperking niet voor iedereen vanzelfsprekend: ‘We willen iedereen in beweging krijgen’

VELDHOVEN - Voor volwassenen en kinderen met een beperking is de stap naar een sportvereniging vaak veel groter dan voor anderen. Daarom zijn er in Zuidoost-Brabant coördinatoren aangepast sporten in alle gemeentes. Hun taak is om sporters, sportverenigingen en (zorg)instellingen te verbinden. Joep Pouls zorgt voor de overkoepelende organisatie voor alle gemeenten in Zuidoost-Brabant. 

  1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
    PREMIUM
    interview

    Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

    Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.