Volledig scherm
Leerlingenraad Sondervick College krijgt Ster van Veldhoven © Dré Jonkers

Ster van Veldhoven voor leerlingenraad Sondervick

VELDHOVEN - Tijdens de middagpauze werden twaalf leerlingen van het Sondervick College in Veldhoven donderdagmiddag verrast. Ze ontvingen de Ster van Veldhoven uit handen van wethouder Daan de Kort.

Een beetje beduusd betraden de twaalf de kamer van lector Monique van Roosmalen. De rector prees haar leerlingen, ze ziet ze als klankbord voor beleidsmakers van de school. De leerlingen kregen de ster als dank voor hun vrijwillige inzet.

In de Leerlingenraad zijn leerlingen uit verschillende klassen en opleidingen actief. Ze komen onder meer op voor de belangen van andere leerlingen en organiseren schoolfeesten. Wethouder De Kort (VVD) weet hoe het is om in de leerlingenraad te zitten, zo zei hij donderdag. In het verleden was hij zelf lid. ,,Ik heb daar veel opgestoken”, aldus De Kort.

Hetzelfde geldt voor Milou, voorzitter van de raad. Ze vertelde dat ze veel leert van het samenwerken en van het feit dat mensen de Leerlingenraad serieus nemen. De zus van Milou zat eerder ook met veel plezier in de raad. Dat was voor Milou een drijfveer om ook lid te worden. Samen met Kathleen leidt ze vaak de vergaderingen. Kathleen gaf aan dat ze onder meer heeft geleerd zich met minder schroom te uiten, ze is zelfverzekerder geworden.

De Ster voor de vrijwilligers van de Leerlingenraad is gemaakt door een van de deelnemers aan ‘Samen De Dag Door’. Dit is een opvang voor kwetsbare thuiswonende ouderen uit Veldhoven. De ster krijgt een mooie plek op school.