Volledig scherm
Een aantal vrijwilligers van de Ziekendag Veldhoven. © Ad Adriaans

Ster van Veldhoven voor vrijwilligers Ziekendag

VELDHOVEN - Tijdens de veertigste editie van de Ziekendag Veldhoven zijn zondag de vrijwilligers in het zonnetje gezet. Uit handen van wethouder Mariënne van Dongen kregen zij de Ster van Veldhoven overhandigd.

Voor de Ziekendag is een grote groep vrijwilligers in touw. Ze bezoeken zieken en brengen fruitmanden naar de mensen die niet naar de Ziekendag kunnen komen. Tijdens de maanden vóór het evenement zijn ze op zoek naar sponsoren. Ook tijdens de Ziekendag zijn de vrijwilligers voor en achter de schermen actief.

Deze Ster voor de vrijwilligers is gemaakt door een van de dames van de Vrouwengroep van GGzE De Boei Veldhoven. De vrouwengroep bestaat uit ongeveer acht dames in de leeftijd van begin 20 tot eind 60. Ze komen elke woensdagochtend bij elkaar om creatief bezig te zijn. Ondertussen vinden ze bij elkaar herkenning en erkenning. Daarnaast kunnen ze hun verhaal kwijt en lastige, maar ook mooie dingen met elkaar delen.

  1. Balkunstenaar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    Balkunste­naar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    VELDHOVEN - Een flinke schare voetballertjes was afgelopen zaterdag naar het Meiveld van het City Centrum in Veldhoven gekomen voor een 'meet-and-greet' met Soufiane Touzani. Hij is de pionier van het freestyle voetbal en de koning van de hooghoudtrucs. Touzani had voor zijn jonge fans méér in huis dan het laten zien van zijn voetbalkunsten. Hij bracht vooral een positieve boodschap. ,,Heb vertrouwen in de toekomst. Het maakt niet uit wat je doet, als je het maar goed doet."