De Oude Pastorie aan de Dorpstraat in Veldhoven-dorp staat nu al jaren leeg.
Volledig scherm
De Oude Pastorie aan de Dorpstraat in Veldhoven-dorp staat nu al jaren leeg. © Kees Martens / DCI Media

Stichting blijft zich verzetten tegen verbouwing Oude Pastorie Veldhoven

VELDHOVEN - De Stichting Veldhoven-Dorp Historisch Bekeken geeft haar strijd tegen de verbouwing van de Oude Pastorie aan de Dorpstraat niet op. Na de in februari verloren rechtszaak heeft de stichting nu nog drie procedures lopen die ertoe moeten leiden dat het pand een andere bestemming krijgt.

 1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.
 2. Frederieke kan beter met haar demente oma praten dankzij Veldhovense app

  Frederieke kan beter met haar demente oma praten dankzij Veldhoven­se app

  VELDHOVEN - ‘Dat ben ik’, zo heet de app die Veldhovenaar Robin van Otterdijk bedacht om makkelijker het gesprek aan te gaan met mensen met dementie. Hij werd geïnspireerd door zijn opa, de inmiddels overleden Olympisch kanovaarder Antoon Geurts. Foto’s hielpen hem bij het herinneren, en zo ontstond het idee voor de app waarin naasten herinneringen zoals foto’s en video's met een beschrijving kunnen vastleggen.