Het fruit voor de dieren wordt afgeleverd bij ZOO Veldhoven.
Volledig scherm
Het fruit voor de dieren wordt afgeleverd bij ZOO Veldhoven. © Ad Adriaans

Supermarktfruit voor aapjes in ZOO Veldhoven

VELDHOVEN - Dankzij enkele Veldhovense supermarkten kan ZOO Veldhoven het gebruikelijke voer voor de dieren aanvullen met groenten en fruit.

De papegaaien, aapjes en andere dieren in ZOO Veldhoven hebben sinds enkele weken met regelmaat groenten en fruit op het menu. Naast Albert Heijn brengt nu ook de vestiging van Jumbo in het Citycentrum een of twee keer per week een lading vitamientjes naar het noodlijdende dierenpark aan de Wintelresedijk. 

Donderdagmorgen om 09.00 uur stond Dennis Lathouwers er met een volle auto aan de poort. De filiaalmanager van de Jumbo laadde er samen met medewerkster Nikita Thijsen een aantal volle kratten uit. ,,Het betreft groenten en fruit die net niet meer goed is voor de consument, maar wat nog wel door de dieren gegeten kan worden’’, zegt Lathouwers.

Carnavalsvereniging

Het initiatief kwam van Thijsen. ,,Ik kwam op het idee via Esther, die ik ken van de carnavalsvereniging. Zij ging in een wijk voor de ZOO op pad met haar dochter en twee andere kinderen. Dit bracht mij op het idee om navraag te doen bij mij op het werk. En met succes! Elke week houd ik contact met onze groenteman Danny. Als er weer genoeg verzameld is, laden we de auto vol om alles bij de Zoo af te leveren.’’ 

Het gaat onder meer om sla, komkommers, paprika’s, tomaten, appels, bananen en peren. ZOO-eigenaar Richard Loomans nam het voedsel dankbaar in ontvangst. ,,Hier zijn we superblij mee. We kunnen er weer een paar dagen mee vooruit.’’

Crowdfundactie

Er loopt ook een crowdfundactie voor ZOO Veldhoven. Met het streefbedrag van 65.000 euro kan het park enkele maanden vooruit zolang er geen bezoekers de kassa mogen passeren. Momenteel staat de teller op 21.000 euro, dus alle hulp is welkom. ZOO Veldhoven steunen kan via deze site.