Trekzak als ‘vergeten groente’ in Veldhoven

VELDHOVEN - De schaduwrijke plekjes in de museumtuin van ’t Oude Slot waren zondag in trek tijdens het Trekzakfestival. Er bleef geen hoekje onbenut tijdens de zonovergoten twaalfde editie.

Ieke van Vegchel uit Deurne heeft net op een bankje het nummer Mojito op haar Serenellini trekzak geoefend. De jonge moeder van twee kinderen kocht het instrument tien jaar geleden. ,,Ik speelde er heel fanatiek op, totdat ik moeder werd en daarnaast een studie volgde. De laatste vijf jaar heb ik er niet meer op gespeeld.” En daar wil ze verandering in brengen. ,,Ik heb me aangemeld voor de workshop deze ochtend van Remco Sietsema. Een goede stok achter de deur om het spelen weer op te pakken.” Sietsema schreef Mojito speciaal voor deze dag. 

  1. Balkunstenaar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    Balkunste­naar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    VELDHOVEN - Een flinke schare voetballertjes was afgelopen zaterdag naar het Meiveld van het City Centrum in Veldhoven gekomen voor een 'meet-and-greet' met Soufiane Touzani. Hij is de pionier van het freestyle voetbal en de koning van de hooghoudtrucs. Touzani had voor zijn jonge fans méér in huis dan het laten zien van zijn voetbalkunsten. Hij bracht vooral een positieve boodschap. ,,Heb vertrouwen in de toekomst. Het maakt niet uit wat je doet, als je het maar goed doet."