Volledig scherm
Yvonne van Gompel, Guusje Slegers en Anita van Ool (vlnr). © DCI media

Trotse cadeauwinkel Grutz! met originele cadeautjes

Vereniging CreArtistiek is een club van creatieve en artistieke mensen uit onder meer Veldhoven, Eindhoven, Waalre, Riethoven en Middelbeers. Sinds 2016 bindt hen de passie voor hun hobby’s, want ze maken allemaal eigenhandig producten die het goed doen als origineel cadeau.

Quote

We vinden het heel bijzonder hoe het succes van deze formule ons hier heeft gebracht

Yvonne van Gompel, CreArtistiek

Vier jaar lang maakte de vereniging deel uit van de gecombineerde winkel Speesjaal (van Severinus) & CreArtistiek in de City Passage in Veldhoven. CreArtistiek groeide uit haar jasje en opent zaterdag nu in dezelfde City Passage een eigen winkel aan Meent 68 (tegenover de Brooderie).

Voorzitter van CreArtistiek Yvonne van Gompel: ,,Het doel van de vereniging is om hobbyisten en kleine ondernemers een podium te bieden om hun zelfgemaakte producten te etaleren en te verkopen. We vinden het heel bijzonder hoe het succes van deze formule ons hier heeft gebracht, in onze nieuwe winkel genaamd Grutz! Het Brabantse woord voor trots.’’

Secretaris Guusje Slegers: ,,We hebben alle reden om trots te zijn. We krijgen veel complimenten van klanten omdat je bij ons net iets anders vindt dan elders, en je de maker van het creatieve product kunt ontmoeten. Daarbij is de mogelijkheid om cadeaus te laten personaliseren ook een sterk punt, bijvoorbeeld bij geboortegeschenken kun je namen et cetera toe laten voegen. Daarnaast is het mogelijk om in overleg met de deelnemende ambachtslieden een bijzonder item te laten vervaardigen.’’

Anita van Ool, de penningmeester, vult nog aan: ,,We hebben een solide financiële basis gelegd in de afgelopen jaren. Elk lid draagt een steentje bij en we zetten ieders kwaliteiten in om onszelf te bedruipen. Zo is intern het logo ontworpen, de interieurstyling bepaald, geschilderd, geklust, en de pr verzorgd.’’

Er worden producten verkocht van 1,5 euro tot 100 euro. Het is een circulaire economie van ambachtelijke producten die je nergens anders kunt vinden.

Interesse

De feestelijke opening van Grutz! is zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, met activiteiten zoals een gratis workshop voetbadzakjes maken en demonstraties door leden. Kinderen mogen zich gratis laten schminken.

CreArtistiek heeft een Facebook-pagina. De winkel is bereikbaar via 06-82605644 of grutzveldhoven@gmail.com. Mensen die interesse hebben in een plekje in de shop-in-shop kunnen een mailtje sturen.