Volledig scherm
Politie doet onderzoek bij schietpartij Veldhoven © Bert Jansen

Twee nieuwe verdachten opgepakt voor schietpartij in Veldhoven, verdachten komen uit Veghel en Veldhoven

VELDHOVEN - Nog eens twee mannen zijn opgepakt in het onderzoek naar de schietpartij zondag in Veldhoven. Dat gebeurde maandag. Eerder zijn al vijf andere verdachten opgepakt, onder wie drie slachtoffers. 

In totaal zijn er nu dus zeven verdachten opgepakt voor de schietpartij.

Meer aanhoudingen

De twee laatst opgepakte mannen zijn verdacht van betrokkenheid bij de ruzie en schietpartij van zondagavond. Naar de rol van iedere verdachte wordt nog onderzoek gedaan door de recherche. De vijf verdachten die eerder werden opgepakt zitten nog vast. De verdachten zijn nu vier mannen uit Veghel (27, 33, 43 en 43 jaar) en drie mannen uit Veldhoven (20, 21 en 55 jaar).

Omdat de politie ervan uitgaat dat er nog meer voertuigen en personen bij de schietpartij betrokken waren, sluit de politie meer aanhoudingen niet uit.

De schietpartij

Rond 22.15 uur zondagavond kwam bij de politie een melding binnen dat er werd geschoten. Meerdere auto’s zouden elkaar achtervolgen van de Houtwal in de richting van Veldhoven. Daarbij is meerdere keren geschoten. Op de Traverse reden de auto’s op elkaar in. Meerdere mensen zouden vervolgens weggevlucht zijn uit de auto’s. Als agenten ter plaatse komen treffen ze in de auto nog één gewonde man aan. Ook op de Heerbaan wordt even later een auto aangetroffen. Daarin zit ook een gewonde man.

Korte tijd later melden zich drie mannen op het politiebureau in Veldhoven. Eén van hen heeft een schotwond. Zij zijn alle drie opgepakt als verdachten. De twee andere verdachten zijn degenen die gewond in de auto achterbleven. 

Buurtbewoners over de schietpartij:

Volledig scherm
Kaartje veldhoven © ed