Volledig scherm
Marco van Gerwen (archieffoto). © Kees Martens

Van Gerwen Taxi BV failliet verklaard

VELDHOVEN - Het bedrijf Van Gerwen Taxi BV, dat onder meer het leerlingenvervoer in Veldhoven verzorgt, is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. Vooralsnog blijven de taxi’s van het bedrijf gewoon doorrijden.

Dat schrijft directeur van het bedrijf Marco van Gerwen dinsdag in een e-mail die hij naar alle gemeenteraadsleden van Veldhoven stuurde. Een woordvoerder van de rechtbank bevestigt de faillissementsuitspraak. De directie van het bedrijf vroeg zelf het faillissement aan.

Directeur Van Gerwen schrijft de kosten van een langlopend conflict met de gemeente Veldhoven niet meer te kunnen dragen. Het bedrijf wilde 268.000 euro schadevergoeding krijgen van de gemeente Veldhoven, als gevolg van dat conflict. De Gemeente wil niet betalen.

Van Gerwen verzorgt sinds de zomer van 2018 het vervoer van kwetsbare leerlingen in Veldhoven. De gemeente zegde het contract in maart 2019 op, omdat Van Gerwen niet goed zou functioneren. De rechter besloot in een door het taxibedrijf aangesponnen kort geding echter dat het contract geëerbiedigd moest worden.

Hoop op doorstart

Van Gerwen bleef het leerlingenvervoer sindsdien verzorgen, maar het conflict werd niet opgelost. Een bodemprocedure moet uitwijzen of het taxibedrijf recht heeft op een schadevergoeding. Van Gerwen schrijft dat hij een doorstart hoopt te maken. ,,Wij hopen in de loop van volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven hierover.” Andere bedrijven binnen Van Gerwen Holding BV zijn overigens niet failliet.