Volledig scherm
Politieonderzoek na heftig schietincident in Veldhoven.

Veldhoven geschokt na geweld

VELDHOVEN - Omwonenden zijn verbijsterd over de wildwesttaferelen in hun buurt. Volgens de politie is er sprake van 'ruzie tussen twee groepen die bewust de confrontatie met elkaar hebben opgezocht.' ,,Dat zoiets kan in Veldhoven heeft een grote impact op inwoners", zegt ook burgemeester Marcel Delhez van Veldhoven.

Het lijkt maandagmiddag alsof de tijd heeft stilgestaan na het kogelgeweld in Veldhoven. Vijf beschadigde auto's, hier en daar kogelgaten en vele slipsporen en beschadigingen zijn de stille getuigen van de wildwesttaferelen van zondag.

Inwoners van Veldhoven reageren geschokt op de schietpartij en achtervolging in hun buurt. ,,Ik ben de hele avond angstig geweest", zegt een bewoner van de Smelen. De grote vraag die bij iedereen leeft: wat is er zondagavond in hemelsnaam gebeurd?

Volledig scherm
Kaartje veldhoven © ed

Toedracht

,,Los van het feit dat twee groepen bewust de confrontatie lijken te hebben gezocht is nog veel onduidelijk over de toedracht en de aanleiding van het incident", zegt een woordvoerder van de politie. Ook wil de woordvoerder niks zeggen over de leeftijd en woonplaatsen van de betrokkenen.

Rond 22.15 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er werd geschoten. Meerdere auto's zouden elkaar achtervolgen van de Houtwal in de richting van Veldhoven. Daarbij is meerdere keren geschoten. Op de Traverse reden de auto's op elkaar in. Meerdere mensen zouden vervolgens weggevlucht zijn uit de auto's. Als agenten ter plaatse komen treffen ze in de auto nog één gewonde man aan. Ook op de Heerbaan wordt even later een auto aangetroffen. Daarin zit ook een gewonde man.

Korte tijd later melden zich drie mannen op het politiebureau in Veldhoven. Eén van hen heeft een schotwond. Alle drie de gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Een van de mannen is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en ingesloten op het politiebureau.

Vuurwerk

Omwonenden bij wie het voorval zich zowat in de achtertuin afspeelde zijn geschokt door de gebeurtenissen. ,,Je hoorde meteen dat het geen vuurwerk was." Een buurtbewoner heeft de hele avond voor het raam gestaan. ,,Ik heb verschillende auto's zonder licht door de straat zien scheuren na het incident."

Tot het einde van maandagmiddag wordt al het verkeer geweerd van de Smelen en Traverse. Mannen in witte pakken verrichten sporenonderzoek en er is een politiehond aanwezig. De auto's worden pas tegen 17.00 uur opgeruimd,

Ook staat er de hele dag een bus op de busbaan. ,,Die bus moest daar blijven staan op last van de politie", zegt een woordvoerster van vervoersdienst Hermes.