Volledig scherm
Het calisthenicspark in Veldhoven. © Jean Pierre Reijnen

Veldhoven strijdtoneel voor kwalificatietoernooi calisthenics

VELDHOVEN - Negentien wereldtoppers in calisthenics strijden op 17 augustus in Veldhoven voor drie plaatsen in de WSWCF Academy Street Workout World Cup Super Finals. Die is op 23 november in Hong Kong.

Bij calisthenics gaat het om krachtoefeningen waarbij het eigen lichaamsgewicht centraal staat. Wereldwijd vinden er zestien kwalificatietoernooien plaats waar atleten een plekje in de finale kunnen bemachtigen. Het Veldhovense Royalbarzz mag de Nederlandse kwalificatieronde houden, omdat het in het bezit is van een samenwerkingscertificaat met de World Street Workout and Calisthenics Federation (WSWCF). Plaats van handeling is op 17 augustus het vorig jaar geopende calisthenicspark aan de Van Aelstlaan.

,,Er mogen maximaal 26 atleten aan de kwalificatie deelnemen. We kregen 40 aanmeldingen. Daaruit hebben we er 19 geselecteerd”, laat Mike Beerens van Royalbarzz weten. Potentiële deelnemers moesten in een ononderbroken video van twee minuten hun kunnen laten zien. Op basis van eerdere prestaties en de video stelde de organisatie een zo sterk mogelijk deelnemersveld samen. Naast vier Nederlanders zijn er atleten uit onder meer Argentinië, Israël en Engeland. 

Om aan de eisen van de WSWCF te voldoen moet het Veldhovense park nog aangepast worden. Eind juli komt de firma Nijha uit Lochem de toestellen op de vereiste hoogte instellen. De deelnemerslijst is in te zien op de Facebookpagina en de website van Royalbarzz.

De kwalificatieronde vindt plaats van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang tot het evenement is gratis. Kennismaken met deze sport kan op woensdagen van 18.00 tot 19.00 uur in het calisthenicspark aan de Van Aelstlaan. Leden van Royalbarzz zijn dan aanwezig om informatie te geven.