Bertus Borgers.
Volledig scherm
Bertus Borgers. © Paul Bergen

Verzamel-cd op komst met singles van Veldhovense muzikant Bertus Borgers

VELDHOVEN - De populaire cd-serie ‘The Golden Years of Dutch Pop Music’ wordt 5 juni uitgebreid met een album met de singles van onder meer Sweet d'Buster, de groep van de Veldhovense zanger, saxofonist en songschrijver Bertus Borgers.

Sweet d'Buster werd in 1975 door Borgers opgericht. Hij toerde eerder dat jaar met de Golden Earring door de Verenigde Staten. De band kreeg de status van 'supergroep’, mede dankzij de komst van onder anderen bassist Herman Deinum, drummer Hans la Faille (beiden ex-Cuby + Blizzards) en toetsenist/zanger Robert Jan Stips  (Supersister, Golden Earring).

De cover van de verzamelaar met singles van Bertus Borgers en zijn bands.
Volledig scherm
De cover van de verzamelaar met singles van Bertus Borgers en zijn bands. © Universal Music

De groep kende enkele bezettingswisselingen, maakte drie studio-albums en een succesvolle live-plaat 'Gigs’. Sweet d'Buster viel uiteen in 1980. ,,Er zijn wel een paar compilaties van Sweet d'Buster op cd verschenen, maar deze verzamelaar richt zich vooral op de singles”, aldus Borgers.

Baanbrekende muziek

Op de dubbel-cd staan niet alleen de 45-toerenplaten van Sweet d'Buster, maar ook singles van onder andere Mr. Albert Show, de progressieve Eindhovense rockband waarmee Borgers  begin jaren zeventig baanbrekende muziek maakte. Tevens is werk van het project Stars & Stips op de verzamelaar te vinden, alsmede de single ‘(Bring Me The) Good News’ van zijn band Bertus Borgers & The Groove uit 1992. 

Platenmaatschappij Universal Music neemt dit jaar afscheid van de serie 'Golden Years of Dutch Pop Music’. Er verschijnen nog vijf delen. De reeks telt inmiddels zo'n 75 delen met werk van bands en solo-artiesten die succesvol waren in de jaren zestig, zeventig en tachtig.