Volledig scherm
Politie doet onderzoek bij schietpartij Veldhoven

Vier verdachten schietpartij Veldhoven weer vrij

VELDHOVEN - Vier van de zeven verdachten van de schietpartij in Veldhoven zijn weer op vrije voeten. ,,Op basis van de eerste toetsing is er geen basis voor aanhouding”, zegt Peter van Zon, advocaat van twee van de Veghelse betrokkenen. Alle verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het viertal is donderdag vrijgelaten.

De vier mannen uit Veghel reden in de Volvo. Enkelen van hen brachten zich zondag na de achtervolging en de schietpartij bij het politiebureau in Veldhoven in veiligheid. Volgens de politie lijkt het op een ruzie tussen twee groepen en is de schietpartij begonnen tijdens een achtervolging. Meerdere auto’s zouden elkaar achtervolgd hebben op de Houtwal. Daarbij werd meerdere keren geschoten. Op de Traverse reden de auto’s op elkaar in. Meerdere mensen zouden vervolgens weggevlucht zijn uit de auto’s. Agenten treffen in een auto één gewonde man aan. Ook op de Heerbaan wordt even later een auto gevonden met daarin een gewonde man. Korte tijd later melden zich drie mannen op het politiebureau in Veldhoven. Eén van hen heeft een schotwond. Zij zijn alle drie opgepakt als verdachten. De twee andere verdachten zijn degenen die gewond in de auto achterbleven.

In deze zaak zitten nu nog drie verdachten vast. Het gaat om een 21- en 55-jarige man uit Veldhoven en een 20-jarige man uit Eindhoven. 

Volgens advocaat Burhan Kaya ligt de 21-jarige Veldhovenaar nog in het ziekenhuis in beperkingen waar hij wordt bewaakt. ,,Het gaat goed met hem”, zegt Kaya. ,,De situatie is nog wel heel dreigend, ook voor de familie”, meldt de advocaat.

Over de gezondheidstoestand van de andere twee verdachten is niets bekend.

Volledig scherm
Kaartje veldhoven © ed