Volledig scherm
PREMIUM
Rob Kimpen vindt dat de Sondervick in Veldhoven veiliger moet. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

‘Vrijwel elke maand gebeurt er op de Sondervick een serieus ongeluk’

VELDHOVEN - 54 zienswijzen dienden bewoners van de Sondervick in tegen het verkeersplan van de gemeente. Ze vrezen voor de veiligheid. 

Een doos vol documentatie hebben Rudi Dagevos en Rob Kimpen inmiddels verzameld. Ze wonen met hun gezinnen respectievelijk 12 en 15 jaar aan de Sondervick. In die jaren hebben ze de verkeersintensiteit zien toenemen. ,,De weg is nu al onveilig. Vrijwel elke maand gebeurt er een serieus ongeluk terwijl hier dagelijks honderden scholieren fietsen. Door het realiseren van de wijk Zilverackers zal het aantal motorvoertuigen verdubbelen”, stelt Dagevos op basis van onderzoekgegevens van Arcadis. Volgens het Verkeerscirculatieplan, de voorloper van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP), zou de Sondervick zodra de Zilverbaan klaar is, een 30-kilometerzone worden en ook als zodanig worden ingericht. Prima, vinden beide heren. Maar volgens het GVVP wordt het traject vanaf de Heerbaan tot de Jupiter een gebiedsontsluitingsweg waarop de maximumsnelheid vijftig kilometer per uur is. Het deel van de Jupiter tot aan De Plank wordt ingericht als erftoegangsweg+. Een halfslachtige oplossing volgens het duo.

  1. Balkunstenaar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    Balkunste­naar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    VELDHOVEN - Een flinke schare voetballertjes was afgelopen zaterdag naar het Meiveld van het City Centrum in Veldhoven gekomen voor een 'meet-and-greet' met Soufiane Touzani. Hij is de pionier van het freestyle voetbal en de koning van de hooghoudtrucs. Touzani had voor zijn jonge fans méér in huis dan het laten zien van zijn voetbalkunsten. Hij bracht vooral een positieve boodschap. ,,Heb vertrouwen in de toekomst. Het maakt niet uit wat je doet, als je het maar goed doet."