Volledig scherm
Stefan van der Velden en Coert Kea met de uitgereikte Ster van Veldhoven.

Vrijwilligers Stichting Sinterklaasactiviteiten Veldhoven verrast met Ster

VELDHOVEN - De vrijwilligers van de Stichting Sinterklaasactiviteiten Veldhoven zijn zaterdag verrast met de Ster van Veldhoven.

De Veldhovense burgemeester Marcel Delhez was er speciaal voor naar speeltuin Kabouterdorp gekomen. In het bijzijn van enkele vrijwilligers van ouderendagopvang Samen de Dag Door overhandigde hij de Ster van Veldhoven aan Stefan van der Velden en Coert Kea tijdens een informele bijeenkomst na de intocht van Sinterklaas.

Al meer dan twintig jaar verzorgt Stichting Sinterklaas Activiteiten Veldhoven (SSAV) de intocht van Sinterklaas in Veldhoven. Zeven vrijwilligers zijn door het jaar heen bezig met het programma, de vergunningen en het werven van de vrijwilligers voor de intocht. Ook onderhouden zij het contact met Sinterklaas en Pieten.

Coert Kea en Stefan van der Velden zijn als vrijwilliger vanaf het eerste uur actief. Op de dag van de intocht wordt deze club uitgebreid met ongeveer vijftig vrijwilligers die in de huid van Piet kruipen, helpen bij de schmink of zorgen voor de catering.

De uitgereikte ster is gemaakt door een deelnemer van Samen de Dag Door.