Volledig scherm
V.l.n.r. voorzitter Johan Heeren, secretaris Elly Peters en wethouder Daan de Kort, die de Ster van Veldhoven heeft overhandigd. © Ad Adriaans

Vrijwilligers van Stichting Vakantiewerk Veldhoven onderscheiden met Ster van Veldhoven

VELDHOVEN - De vrijwilligers van Stichting Vakantiewerk Veldhoven zijn zaterdag 19 oktober verrast met de Ster van Veldhoven.

Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond in dorpshuis D’n Bond in Veldhoven kregen de vrijwilligers bezoek van wethouder Daan de Kort. Hij overhandigde de Ster van Veldhoven aan voorzitter Johan Heeren en secretaris Elly Peters. De gemeente spreekt met de uitreiking van de Ster van Veldhoven haar waardering uit voor inzet van de vrijwilligers.

Stichting Vakantiewerk Veldhoven bestaat sinds 1962 uit een groep vaste vrijwilligers. Zij zijn het hele jaar bezig om de jeugd van vijf tot en met twaalf jaar tijdens de zomervakantie een gevarieerd programma aan te bieden. Om deze activiteiten in goede banen te leiden, zijn veel vrijwilligers nodig. Stichting Vakantiewerk Veldhoven is in Nederland de enige stichting die tijdens zes weken zomervakantie iedere week één of meer activiteiten organiseert.

Voorzitter Heeren is verheugd met de onderscheiding. ,,De Ster krijgt een mooi plaatsje in ons thuishonk De Dobbelsteen.’’ Deze accommodatie aan de Rul gebruikt de stichting onder meer om spelmateriaal op te slaan en te vergaderen.

De Ster voor de vrijwilligers is gemaakt door een van de dames van de Vrouwengroep van GGzE De Boei Veldhoven. De vrouwengroep bestaat uit ongeveer acht dames die elke woensdagochtend bij elkaar komen om creatief bezig te zijn. Ondertussen vinden ze bij elkaar herkenning en erkenning.