Volledig scherm
A67 bij Veldhoven. © Bert Jansen

Waarschuwingsschoten gelost terwijl vrachtwagen politieauto probeert te rammen

UpdateBij de aanhouding van een man op de A67 bij Veldhoven heeft de politie vanmorgen waarschuwingsschoten gelost. Dat gebeurde in alle vroegte, terwijl zij op de A67 een gestolen vrachtwagen achtervolgde. Tijdens deze achtervolging probeerde de Albanese chauffeur (46) van de truck een politieauto te rammen. Hij is aangehouden en wordt gehoord. Zijn bijrijder wist te ontkomen. 

De vrachtwagen die werd achtervolgd zou zijn gespot in de buurt van Liessel. Agenten vertrouwden de boel niet en wilden een controle uitvoeren. Daarop ging de vrachtwagen er vandoor. Politievoertuigen van de Eenheid Oost-Brabant sloten aan bij de achtervolging, waarbij de vrachtwagenbestuurder probeerde een politieauto te rammen. De agent heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Uiteindelijk zette de bestuurder ter hoogte van Veldhoven de vrachtwagen alsnog aan de kant en ging er samen met de bijrijder rennend vandoor. Een van de twee stak tijdens de vlucht de snelweg over. Daarbij loste de politie een waarschuwingsschot. Niemand raakte gewond, de bestuurder kon worden aangehouden. 

De bijrijder wist daarentegen te ontsnappen. Het heeft er alle schijn van dat er nog een auto bij de zaak was betrokken. Daar zaten vijf mensen in. De politie vermoedt dat zij betrokken waren bij de ladingdiefstal en bij de twee verdachten uit de vrachtwagen hoorden.  Op de vrachtwagen zaten buitenlandse kentekenplaten, die niet bij de vrachtwagen hoorden.

In de stilstaande vrachtwagen troffen agenten een eerder gestolen lading aan die uit een andere vrachtwagen was ontvreemd op parkeerplaats De Beerze langs de A67.

Scheur in doek

Vanwege de actie was de A67 in beide richtingen dicht. Rond 06.20 uur liet de ANWB weten dat de snelweg weer open is. De vrachtwagen is in beslag genomen en vanaf tankstation Oeienbosch weggesleept. Aan de zijkant van het voertuig zat een scheur in het doek dat met plakband was dichtgeplakt. 

In de nacht van maandag op dinsdag sneden criminelen op verschillende plekken in Limburg liefst 68 zeilen van vrachtwagens open. Dat gebeurde onder andere op parkeerplaatsen in Venlo en Venray. Of er een verband is met de gestolen vrachtwagen van de achtervolging is nog niet duidelijk.

Volledig scherm
A67 bij Veldhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
A67 bij Veldhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
A67 bij Veldhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock