Een groot aantal zaailingen wordt uit het voedselbos in Walik gehaald en gedoneerd aan de landelijke organisatie Meer Bomen Nu.

*Debbie Vrenken* blauwe jas

*Emile Renken*

*Maartje Kreike*
Volledig scherm
Een groot aantal zaailingen wordt uit het voedselbos in Walik gehaald en gedoneerd aan de landelijke organisatie Meer Bomen Nu. *Debbie Vrenken* blauwe jas *Emile Renken* *Maartje Kreike* © Kees Martens/DCI Media

Zaailingen oogsten om Nederland ‘samen een stukje groener te maken’

RIETHOVEN - In het bosgebied aan de Eikestraat in Walik, even buiten de bebouwde kom, was zondag een groepje mensen druk met het verwijderen van zaailingen. De piepjonge boompjes worden over een tijdje elders in het land weer geplant.  ,,Het voelt goed om dit te doen.”

  1. Schoonspringster Inge Jansen wil er na haar zwangerschap weer staan: ‘Het vuur is nog niet uit’
    PREMIUM
    Terug in het nieuws

    Schoon­spring­ster Inge Jansen wil er na haar zwanger­schap weer staan: ‘Het vuur is nog niet uit’

    VELDHOVEN - ,,Na de spelen was het een grote chaos met heel veel interviews. We gingen vrij snel daarna op vakantie zodat ik echt even mijn rust kon pakken, maar zelfs daar werd ik aangesproken door Nederlanders. De sport werd ineens op de kaart gezet en ik werd hier in het dorp ook herkend en aangesproken. Dat vond ik superleuk en heel lief, maar ook heel spannend. Dat is voor mijn sport echt iets nieuws.”