Het piept en het kraakt bij de regionale ziekenhuizen, maar voor nu hoeven ze de meest dringende operaties nog niet af te zeggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het piept en het kraakt bij de regionale ziekenhuizen, maar voor nu hoeven ze de meest dringende operaties nog niet af te zeggen. © MMC

Ziekenhuizen houden de zorg nog in de benen, maar het kraakt wel

CoronavirusVELDHOVEN - Ondanks de drukte hoeven de vier ziekenhuizen in Zuidoost-Brabant de meest dringende operaties niet af te zeggen. Ze voldoen daarmee aan de regels die door de overheid zijn opgelegd. Het gaat om zorg die binnen zes weken moet worden gegeven, zoals operaties en behandelingen wegens kanker.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. Zwitsers naar de stembus om boerkaverbod
  Play

  Zwitsers naar de stembus om boerkaver­bod

 2. Hockeysters winnen in Pro League opnieuw van Duitsland
  Play

  Hockey­sters winnen in Pro League opnieuw van Duitsland